Managed hosting door True

Sophos zet deep learning in tegen hackers

 

Sophos lanceert een nieuwe versie van zijn Intercept X-suite. Doordat die door deep learning neurale netwerken ondersteund wordt, is het effectief in het afweren van nieuwe, onbekende malware-aanvallen, zegt de Britse beveiligingsspecialist.

De nieuwe deep learning-capaciteiten die Sophos inzet, zijn afkomstig van Invincea, een Amerikaans bedrijf dat het vorig jaar overnam. Door deze technologie is de Intercept X-software in staat om verdachte data sneller en accurater te onderzoeken en minder ‘false positives’ te veroorzaken. Het platform kan immers terugvallen op honderden miljoenen samples die eerder onderzocht zijn en waaruit patronen werden opgetekend.

‘Predictive Protection is de toekomst van it-beveiliging’, zegt Dan Schiappa van Sophos. ‘Sophos heeft een stap voorwaarts genomen door deep learning neurale netwerken aan Intercept X’s exploit- en ransomwarebescherming toe te voegen. Op die manier zijn we in staat om te beschermen tegen aanstaande, onbekende aanvallen, in plaats van te wachten tot deze toeslaan.’

Het deep learning-model spoort bekende en onbekende malware en potentieel ongewenste toepassingen op voordat ze worden uitgevoerd, zonder op handtekeningen te vertrouwen. Het model is minder dan twintig megabyte groot en vereist niet telkens een update. Intercept X wordt via het cloud-gebaseerde beheerplatform Sophos Central geïnstalleerd en kan naast bestaande endpointbeveiligingssoftware van veel leveranciers worden gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6290922). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.