Managed hosting door True

Vermeend en ex-hacker maken boek over cybercrime

 

cybercrime

Ict-ondernemer en oud-politicus, Willem Vermeend, en ex-hacker voor veiligheidsdiensten en bedrijven, Rian van Rijbroek, hebben het boek 'De wereld van cybersecurity en cybercrime', geschreven. Het is een basisboek met praktische voorbeelden van cybercrime-aanvallen die de samenleving en de economie bedreigen.

Het 213 pagina's tellende boek (uitgeverij Einstein Books) gaat onder meer in op voorbeelden van cybercrime, licht toe hoe hackers te werk gaan en gaat in op de toename van geavanceerde cyberwapens.

Schrijfster Rian van Rijbroek (48), is volgens de uitgever bijna dertig jaar actief geweest als professioneel hacker. Ze zou binnen die wereld Wonder Woman worden genoemd omdat ze de meest geavanceerde systemen wist binnen te dringen. Onder het schuilberoep van fotomodel zou ze allerlei geheime opdrachten uitgevoerd hebben voor bedrijven en veiligheidsdiensten.

Vermeend en Van Rijbroek kennen elkaar van de Brightlands Smart Services Campus in Limburg, waar ze samen startups op het gebied van kunstmatige intelligentie, blockchain, robots en cybersecurity begeleidden.

Waarschuwen

Nadat Van Rijbroek door Vermeend werd benaderd voor het boek zou ze na lang aarzelen hebben ingestemd om mee te werken. Ze wil waarschuwen voor de huidige en toekomstige dreigingen van cybercrime en vindt dat politiek, bedrijfsleven en publiek onvoldoende inzien wat de impact is van die dreigingen.

Het als basisboek geschreven werk biedt geen spannende inzichten in Van Rijbroeks activiteiten als hacker, maar ze geeft samen met Vermeend een gedetailleerd beeld van bijvoorbeeld de werking van virussen, aanvallen en hoe cybercriminelen te werk gaan.

De internationale Engelstalige versie van het boek verschijnt halverwege januari 2018 met een lancering in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkijk (vlak voor kerst 2017 was de Nederlandse versie beschikbaar). Van beide boeken wordt ook een zogenoemd digitaal smartbook uitgebracht dat volgens uitgever Einstein Books door een team van deskundigen up-to-date wordt gehouden met actuele ontwikkelingen op het terrein van cybersecurity en cybercrime.

Cybersupermachten en blockchain

Plagiaat

Op 1 februari 2018 werd bekend dat het 'De wereld van cybersecurity en cybercrime' uit de handel wordt genomen omdat meerdere teksten één-op-één overgenomen zijn zonder bronvermelding.

Lees meer

In een extra hoofdstuk dat binnenkort wordt toegevoegd, onthullen de schrijvers de zeven grootste cyber-supermachten ter wereld en hoe ze elkaar aanvallen, infiltreren en wat hun werkwijze is, et cetera. Van Rijbroek en Vermeend beloven onthullingen te delen over de kopgroep van landen die in een stille oorlogsvoering met super-cyberwapens en internationale hackersgroepen verwikkeld zijn.

In het boek is ook aandacht voor recente aanvallen op cryptomunten en een initiatief om cybercrime aan te pakken via blockchain. In hun boek lanceren Vermeend en Van Rijbroek een beveiligingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie. Ze menen dat met een blockchain-beveiligingswal, aangeduid als Smart Blockchain, Nederland wereldwijd koploper kan worden op het terrein van digitale veiligheid. 

Nepreacties

De redactie van Computable heeft besloten om onder dit artikel de mogelijkheid om te reageren uit te zetten. Reden hiervoor is dat wij veel reacties ontvingen die allemaal afkomstig waren van hetzelfde ip-adres en waarbij de gebruikte namen niet overeen kwamen met de namen in de e-mailadressen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6275084). © Jaarbeurs IT Media.

8,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.