Managed hosting door True

McAfee.com keert terug in NAI-familie

 

HAARLEM - Na drie weken steggelen, heeft het management van McAfee.com het opgepoetste overnamebod van Network Associates (NAI) geaccepteerd.

NAI legt 221 miljoen dollar op tafel voor de resterende 25 procent aandelen McAfee.com. Network Associates, dat aan de basis stond van de oprichting van McAfee.com in 1999 en het bedrijf later afsplitste, heeft nu al een 75-procent belang in de antivirussoftwareleverancier. De eerste man van NAI, George Samenuk, besloot de internetdochter weer volledig in de familie op te nemen, omdat het gebruik van de merknaam McAfee door beide bedrijven voor misverstanden zorgde onder de klanten.   Het management van McAfee.com beschouwde het oorspronkelijke overnamebod als te laag en zette zijn hakken in het zand. Nu Network Associates de overnameprijs met enkele miljoenen heeft verhoogd, kan McAfee.com zonder gezichtverlies toch weer terugkeren in de moederschoot.   Anders dan veel andere internetinitiatieven, maakt McAfee.com winst. Over het afgelopen eerste kwartaal bedroeg deze 5,5 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 2,8 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 48 procent naar 18,8 miljoen dollar.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.