Managed hosting door True

Amsterdamse EclecticIQ haalt 14 miljoen op

Investering van Keen Ventures Partners, KPN Ventures en Inkef

 

Groeikapitaal

EclecticIQ haalt tijdens een Series-B investeringsronde veertien miljoen euro op. Het kapitaal komt van eerdere investeerders Inkef en KPN Ventures. Ook Keen Ventures Partners steekt tijdens deze ronde geld in het Amsterdamse securitybedrijf. Met het kapitaal wil EclecticIQ dertig medewerkers aannemen, verspreid over Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast moet het technologische portfolio worden uitgebreid.

EclecticIQ is opgericht in 2014 en heeft zestig medewerkers in dienst. Het bedrijf beschikt over kantoren in Amsterdam, Londen en het Amerikaanse Herndon. Het bedrijf levert software waarmee bedrijven en instellingen, die met kritieke infrastructuur werken, informatie over cybersecurity-bedreigingen kunnen verzamelen, analyseren en verwerken.

In mei 2016 hield EclecticIQ zijn eerste investeringsronde (Series-A). Dat was goed voor 5,5 miljoen euro, afkomstig van Inkef (Amsterdamse durfkapitaalonderneming) en KPN Ventures (investeringstak van KPN). Tijdens de Series-B-investeringsronde, die goed is voor in totaal veertien miljoen euro, treedt ook de Nederlands-Engelse investeerder Keen Venture Partners toe.

Het totale bedrag aan investeringen komt nu uit op ruim twintig miljoen euro. Het Amsterdamse securitybedrijf gebruikt dit voor een versnelde uitbreiding van het personeelsbestand en het technologie portfolio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6241850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.