Managed hosting door True

'KPN aast op beveiligingsexpert Fox-IT'

 

KPN wil forensisch ict-beveiliger Fox-IT overnemen. Het ict- en telecombedrijf bekijkt de mogelijkheden voor een overname om zo zijn aanbod van beveiligingsdiensten uit te breiden. Dat meldt De Financiële Telegraaf (DFT). De krant beroept zich op 'insiders' die bij die plannen betrokken zijn.

Volgens DFT bevinden de overnameplannen zich in een vroege fase. Hoewel de KPN-afdeling voor overnames en acquisities al aan het werk is gezet om de mogelijkheden te onderzoeken, zou er nog niet zijn aangeklopt bij Fox-IT-eigenaar NCC Group. Zowel KPN, Fox-IT als NCC Group willen niet op het bericht reageren.

Fox-IT kan een interessante partij zijn voor KPN dat zich steeds meer richt op ict-beveiliging. Begin 2017 nam het beveiliger DearBytes over. Met de Delftse specialist aan boord zou KPN een hoop kennis forensische ict-beveiliging in huis halen. Ook zou Fox-IT dan weer in Nederlandse handen komen. Het bedrijf uit Delft is in 2015 namelijk voor ruim 133 miljoen euro gekocht door het Britse NCC Group.

Onwennig

Die Britse, beursgenoteerde eigenaar moest wel wennen aan de crypto-afdeling van Fox-IT, verklapte directeur Ronald Prins afgelopen week tijdens een persbijeenkomst in het Delftse hoofdkwartier. De mede-oprichter van Fox-IT vertelde over de bedrijfsdivisie die versleutelde communicatie en data-opslag verzorgt voor Nederlandse overheidsklanten. De activiteiten van deze afdeling zijn lastig te vangen in een vereiste omzetprognoses. 'Het is een wat vreemde eend in de bijt. Het heeft fluctuerende omzet: klein of dan ineens groot', aldus Prins. Een grote deal voor bijvoorbeeld het ministerie van Defensie kan volgens hem door aanbesteding of vertraagde besluitvorming 'soms een jaartje opschuiven'.

Prins maakte tijdens deze bijeenkomst geen gewag van mogelijke interesse van (of toenadering door) KPN.

Fox-IT

Fox-IT is in 1999 opgericht als bureau voor digitale bedrijfsrecherche bij overheden en financiële instellingen. In 2003 kocht het bedrijf Philips Crypto op en daarmee kreeg het de technologie voor de beveiliging van staatsgeheimen in handen. Na uitbreidingen en de opening van kantoren op de Antillen, in Engeland, de VS en het Midden-Oosten werd het bedrijf in 2015 overgenomen door het Britse NCC Group.

Vanwege zorgen over de beveiliging van Nederlandse staatsgeheimen werd de afdeling die zich daar op richt ondergebracht in een aparte bv: Fox Crypto. Eerder meldde het FD dat bij een overname door een andere eigenaar de Nederlandse staat als eerste het kooprecht op Fox Crypto krijgt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6187696). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.