Managed hosting door True

'Hackgroep Lazarus zet opnieuw Microsoft Office in'

 

Hackerscollectief Lazarus is mogelijk opnieuw betrokken bij een aanvalsgolf via geïnfecteerde Microsoft Office-documenten. Daarvoor waarschuwt ict-beveiliger Unit 42, dat onderdeel is van Palo Alto Networks. Na een analyse van een recente aanvalsgolf concludeert de ict-beveiliger dat het gaat om tools, technieken en procedures die eerder zijn gebruik door het hackerscollectief.

De beveiliger vermoedt dat het gaat om een nieuwe aanvalsgolf van Lazarus. De aanvalsmethode vertonen namelijk grote gelijkenissen met eerdere aanvallen van dat hackerscollectief.

Het gaat om een groep hackers die waarschijnlijk ook betrokken is bij aanvallen zoals Operation Blockbuster Sequel en Operation Blockbuster. Dat is een grote aanval waarvan Sony Pictures Entertainment in 2014 het slachtoffer was.

In een technische blog gaat Unit 42 verder in op de details van de aanval via geïnfecteerde Office-bestanden. Palo Alto Networks beschikt over een database met gegevens van allerlei aanvallen en cyberdreigingen. Door nieuwe aanvallen naast die data te leggen kan het een analyse maken en stellen of er een vermoeden aangeven dat de aanval is uitgevoerd door een bepaalde hackersgroep.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6179559). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.