Managed hosting door True

QSight IT en Hoffmann koppelen cybersecurity-aanbod

 

Ict-beveiliger Qsight IT en Hoffmann Cybersecurity, de ict-beveiligingstak van Hofmann Bedrijfsrecherche, kondigen een samenwerking aan. De bedrijven koppelen hun diensten en producten voor de beveiliging van ict-omgevingen. Naar eigen zeggen vergroten zij daarmee de organisatorische, menselijke en technische cyberweerbaarheid van gezamenlijke opdrachtgevers.

'Juist in deze tijd is het belangrijk dat organisaties beter en sneller worden geholpen hun informatiebeveiliging op orde te brengen', licht Qsight IT toe. Het bedrijf verwijst daarmee naar de recente WannaCry-aanval die wereldwijd organisaties plat legde.

Volgens de beveiligingsexpert toont de impact van die gijzelsoftware aan dat het succes van de cybercrimineel afhankelijk is van twee aspecten: risicovol gedrag van medewerkers én kwetsbare computersystemen.

'Juist op deze twee gebieden versterken Hoffmann en QSight IT elkaar.'

Volgens de dienstverleners is de geleverde integrale aanpak van cybercriminaliteit gericht op cyberweerbaarheid en fraudebestrijding op strategisch, tactisch én operationeel niveau. Bovendien gaat het om een datagedreven aanpak, zo licht QSight IT toe.

Webdreigingen

QSight IT en Hoffmann richten zich op bedrijven die laagdrempelig toegang willen krijgen tot specialistische kennis over webdreigingen. Beide bedrijven bieden samen een uitgebreid aanbod van diensten aan 

‘Naast onze focus op riskmanagement hebben we een uniek programma dat gericht is op cyberveilig gedrag. Wij maken daarbij gebruik van interventies gericht op mens, techniek en organisatie om gewenst gedrag te ontwikkelen’, aldus Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann. 

Martijn Hakstege, algemeen directeur van QSight IT: Daar sluiten wij op aan. QSight IT ondersteunt organisaties met technische oplossingen en diensten, zoals IntelliGuard. Met deze dienst monitoren we voortdurend de effectiviteit van de genomen maatregelen vanuit ons eigen Security Operations Center (SOC). Samen met de penetratietesten van Hoffmann hebben we zo een sterk en compleet portfolio’. 

Fusie Qi Ict en Onsight

QSight IT bestaat uit een fusie van Qi Ict uit Delft en Onsight Solutions uit Arnhem. De bedrijven zijn in september 2016 gefuseerd in QSight IT. Ze vormen gezamenlijk één van de grotere Nederlandse spelers op het gebied van it-beveiliging, netwerken en cloud. Bij het bedrijf werken ongeveer 180 mensen.

Hoffmann Bedrijfsrecherche is in ruim een halve eeuw uitgegroeid tot een bekend bedrijfsrecherche- en adviesbureau. Bedrijfsrecherche, riskmanagement en cybersecurity zijn de belangrijkste proposities van Hoffmann. Bij het bedrijf zijn ongeveer honderd medewerkers actief.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6020382). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.