Managed hosting door True

Beveiligingsbedrijf F-Secure neemt Little Flocker over

 

Het Finse cyberbeveiligingsbedrijf F-Secure met een Nederlands kantoor in Nieuwegein en een Belgische vestiging in Leuven heeft Little Flocker van iOS-hacker Jonathan Zdziarski gekocht. De toepassing staat bekend als de meest geavanceerde beveiligingstechnologie voor macOS. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

De meeste beveiligingsoplossingen voor de Mac-computer gebruiken traditionele manieren van detectie van malware (signature-based), maar zij beschermen Mac-gebruikers niet tegen moderne aanvallen. Little Flocker beschermt Macs met geavanceerde, op gedrag gebaseerde analyses en monitort apps die vertrouwelijke bestanden en systeembestanden proberen te benaderen. Daarnaast signaleert en blokkeert de oplossing ook ransomware. F-Secure gaat Little Flocker’s next-generation beveiligingsengine inbouwen in zijn nieuwe Xfence-technologie, als aanvulling op F-Secure’s endpoint-oplossingen.

Macs vaker doelwit

Macs genieten steeds vaker de aandacht van hardnekkige aanvallers vanwege de populariteit van Apple-producten bij medewerkers op senior niveau en andere doelwitten die waardevolle informatie bezitten. Door Little Flocker’s specialistische technologie in te bouwen in het product van F-Secure, breidt het bedrijf naar eigen zeggen zijn portfolio uit voor de detectie van nog onbekende dreigingen (zero-day attacks), ongeacht het platform waarop gebruikers willen werken.

F-Secure gaat Little Flocker’s technologie integreren in zijn eigen beveiligingscloud en toepassen in het zakelijke product Protection Service for Business. Deze oplossing biedt centraal beheer voor computer, mobiel en server, waarbij patch-management en mobile device management (mdm) automatisch geïntegreerd zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5996513). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.