Managed hosting door True

Dupaco brengt Acronis op Nederlandse ICT-markt

 

cybersecurity

Ingram Micro-onderdeel Dupaco voegt Acronis, specialist op het gebied van hybride cloud databeveiliging, toe aan zijn portfolio. Het bedrijf zal voor de Acronis productfamilie tevens speciale ondersteuning, training en klantenservice aan partners en resellers bieden.

De nieuwe overeenkomst voorziet erin dat Dupaco niet alleen verantwoordelijkheid draagt voor alle verkoopactiviteiten rond de databeveiligings- en opslagoplossingen van Acronis, maar ook voor de marketing van Acronis back-up en disaster recovery-producten.

‘We zijn opgetogen over de verbreding van onze relatie met Acronis binnen het portfolio van Dupaco’, aldus Eric Segers, vicepresident van Ingram Micro Benelux. ‘Acronis Backup is al een mooi product voor onze partners; dat we nu ook de complete Acronis productfamilie binnen Dupaco kunnen aanbieden, betekent een echte meerwaarde voor onze partners op de Benelux-markt.'

Verkoopmodel verandert

In een reactie op de nieuwe distributiesamenwerking stelt Jakob Olsen, vicepresident en managing director Europa bij Acronis: ‘Nu het verkoop- en marketinglandschap steeds verder van het traditionele verkoopmodel wegschuift naar een model met meer content gebaseerde en gelokaliseerde marketing voor eindgebruikers, zorgt de overdracht van marketing- en andere hoofdverantwoordelijkheden aan Dupaco ervoor dat de juiste kennis toegankelijk is voor zowel partners als eindgebruikers.’

Dupaco distribueert software van onder meer RES, Dell, Red Hat (Linux) en Tibco (Jaspersoft). Het bedrijf is opgericht in 1985 en profileert zich als 'true value added distributor'. Naast inkoop en distributie richt het bedrijf zich op ondersteuning van de bedrijfsvoering van klanten. Het gaat onder andere om sales- en technische support, trainingen en marketing. Het bedrijf is eind 2015 overgenomen door Ingram Micro.

Opgericht in 2003 beveiligt Acronis inmiddels de gegevens van meer dan 5 miljoen klanten en 500.000 bedrijven in meer dan 145 landen. Oplossingen van het bedrijf zijn inmiddels verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van serviceproviders, distributeurs en cloud resellers. Acronis nam in 2014 Backupagent uit Delft over, een aanbieder van backup-diensten via cloud computing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5921987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.