Managed hosting door True

Verzekeraars verwachten forse groei cyberpolissen

 

De vraag naar het verzekeren van cyberschade zal in 2017 sterk toenemen. Dat verwacht verzekeraar Lloyd’s uit Londen. In 2016 steeg de vraag naar cybercrimeverzekeringen met vijftig procent. Branchegenoot Allianz verwacht dat de markt voor cyberverzekeringen de komende tien jaar zal groeien van de huidige 2,5 miljard dollar naar zo'n 20 miljard dollar.

Volgens Lloyd’s of Londen ceo Inga Beale heeft 92 procent van alle Europese bedrijven te maken gehad met een vorm van cybercrime. Omdat in 2016 het aantal aanvragen met 50 procent steeg ten opzichte van 2015 heeft Lloyd’s momenteel vijftien soorten verzekeringen opgemaakt, zo laat de topvrouw weten aan de Financial Times.

De Engelse verzekeraar staat erom bekend al het denkbare te verzekeren. In het geval van cybercrime gaat het om verzekeringen zoals het onderbreken van bedrijfsvoering door bijvoorbeeld ransomware, het handelen in reactie op datadiefstal, chantage en omzetverlies als gevolg van digitale imagoschade.

Vangnet

Met de aankomende Europese privacywet en de mogelijke gevolgen van een boete van maximaal vier procent van de jaaromzet zouden veel organisaties een verzekering zien als vangnet.

In 2016 werd voor ongeveer 2,5 miljard dollar (circa 2,4 miljard euro) aan premies ontvangen voor cyberverzekeringen. Volgens een andere verzekeringsmaatschappij, het van oorsprong Duitse Allianz zal dit bedrag in 2025 kunnen oplopen tot 20 miljard dollar (circa 19 miljard euro).

Brexit

Lloyd’s kwam eerder deze week in het nieuws omdat het door de Brexit een Europese dochtermaatschappij overweegt. Volgens de Financial Times overweegt het financiële imperium deze te starten in Amsterdam of Frankfurt.

De Britse bank heeft al een vestiging in Amsterdam Zuidoost. Daar werken honderdtien medewerkers en wordt 9,4 miljard euro aan hypotheken beheerd. Daarnaast heeft de bank hier internetbankieren en een afdeling voor grootzakelijke klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5913323). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.