Managed hosting door True

John McAfee stort zich op beveiliging Blockchain

 

De omstreden antivirus-tycoon John McAfee stort zich op de beveiliging van Blockchain. Hij wordt senior adviseur van het security advisory committee van het Canadese bedrijf EDC (Equibit Development Corporation) dat zich richt op de beveiliging van Blockchain in de financiële sector.

Het bedrijf ontwikkelt webapplicaties die gebruikers toegang moet geven tot encryptie en werkt aan api's voor toegang tot supernodes die Blockchain gebruiken. Het bedrijf heeft tot doel om een standaard neer te zetten voor de beveiliging van Blockchain en zegt daarbij de kennis van McAfee goed te kunnen gebruiken. McAfee rapporteert direct aan het management van EDC.

John McAfee was met zijn bedrijf McAfee in de jaren tachtig en negentig één van de pioniers van anti-virussoftware. De activiteiten werden uiteindelijk overgenomen door Intel en McAfee mocht niet onder zijn eigen naam een bedrijf starten.

John McAfee is de laatste jaren vooral bekend om zijn roerige privé-leven. Hij verhuisde naar Belize waar hij verdacht wordt van moord op zijn buurman en drugshandel.

Onduidelijkheid over benoeming

Eerder meldde EDC dat McAfee was benoemd tot chief security officer van het Canadese bedrijf. Later benadrukte de organisatie dat McAfee niet in dienst is getreden, maar als adviseur betrokken is. McAfee is bij meerdere bedrijven actie als adviseur.

Dit bericht is 28 november 11.05 uur aangepast. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5886982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.