Managed hosting door True

SonicWall neemt afscheid van Dell

Ex-moederbedrijf wordt partner van software-ontwikkelaar

 

De nieuwe SonicWall-ceo Bill Conner.

Het technologiegerichte private equity bedrijf Francisco Partners en Elliott Management hebben de overname van Dell Software Group voltooid. Als resultaat van de spin-out zal het onderdeel van Dell Software Group, SonicWall, als onafhankelijk bedrijf verdergaan. Bill Conner wordt de nieuwe ceo en het bedrijf introduceert een eigen partnerprogramma.

Conner was als ceo eerder werkzaam bij Silent Circle en Entrust, en als president data networks en president enterprise networks bij Nortel Networks. De ceo: ‘Als zelfstandig bedrijf kunnen we nog sneller onze channelpartners en klanten bedienen. Ons toekomstplan is om onze producten te blijven innoveren. Ook lanceren we een eigen partnerprogramma om partners nog meer aan ons te binden en de sales te bevorderen.’

SonicWall SecureFirst Partner Program

SonicWall werkt exclusief via channelpartners (waaronder Dell). Het nieuwe partnerprogramma van SonicWall gaat officieel van start op 1 februari. International product marketing director van SonicWall Florian Malecki voegt toe: ‘Partners kunnen zich vanaf 1 december aanmelden. De categorieën goud, zilver en registred blijven hetzelfde, wel komt er een ‘reward for value benefit’. Deze extra aanmoediging wordt gegeven aan partners die ‘de extra mile’ zetten. Wat het concreet gaat inhouden, wordt nog besproken. Het programma biedt partners daarnaast hogere beloningen, dealbescherming en uitgebreide technische ondersteuning voor alle producten van SonicWall.' Malecki is erg te spreken over het nieuwe programma en hij verwacht dan ook dat het aantal partners verder toeneemt. ‘Het afgelopen jaar is het aantal partners gegroeid met 20 procent. Voorheen mochten sommige partners geen zaken met ons doen omdat ze ook werkten voor concurrenten van Dell. Hier hebben we nu geen last meer van’, aldus de product marketing director.

Voor Nederland geeft Mike Veldhuis, partner bij Nalta Group, commentaar op het programma: ‘Het nieuwe partnerprogramma van SonicWall geeft blijk van de continue toewijding aan het channel en opent een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking.’ 

Het bedrijf SonicWall bedient naar eigen zeggen kleine en middelgrote ondernemingen en is gespecialiseerd in het beveiligen van campusomgevingen en grote geografisch verspreide netwerken van retailers, financiële dienstverleners, scholen en zorginstellingen. Dell zal, net als voor de overname, het complete productaanbod van SonicWall blijven doorverkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5868558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.