Managed hosting door True

Siemens en Atos samen in industriële beveiliging

 

De ict-dienstverleners Atos en Siemens gaan een strategische samenwerking aan voor het leveren van ict-beveiligingsdiensten voor de industriesector. De security-oplossingen zijn specifiek toegespitst op klanten in de maak- en verwerkingsindustrie. Het gaat om de beveiliging van zowel de productie- als de kantoor-ict.

Het gezamenlijke aanbod varieert van security assessments en de installatie van veiligheidsvoorzieningen, zoals firewalls, tot 24-uurs monitoring van de ict-systemen in fabrieken en kantoren. Door de samenwerking tussen Atos en Siemens moeten industriële bedrijven over geïntegreerde oplossingen voor productie- en office-ict beschikken. De activiteiten worden ingedeeld in vier fasen: assessments van security, de implementatie van beveiligingsoplossingen, het beheer en de certificatie van de oplossingen. 

In de security assessments-fase voeren zowel Siemens als Atos audits uit om de bestaande situatie binnen een bedrijf te beoordelen. De uitkomst vormt de basis van preventieve maatregelen. Deze zijn onderdeel van een integraal implementatieplan - inclusief de installatie van firewalls en antivirusprogramma’s - waarmee het beveiligingsniveau kan worden verhoogd.

Industriële IoT

Peter Weckesser directeur van de Product Lifecycle Management-divisie van Siemens: 'De manier waarop industriële infrastructuren, productie en kantoorautomatisering steeds vaker binnen netwerken aan elkaar worden verbonden, het industriële internet of things, ookwel 'Industrie 4.0' genoemd , maakt beschermingsmaatregelen cruciaal.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5854147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.