Managed hosting door True

Intel stoot Security af, McAfee keert terug

 

Afname

Chipgigant Intel heeft een meerderheidsbelang van 51 procent in Intel Security verkocht aan investeringsmaatschappij TPG. De overige 49 procent van de aandelen blijft in handen van Intel zelf. TPG verandert de naam van het bedrijf terug naar McAfee. De waarde van het bedrijf McAfee is na de overname door Intel de afgelopen jaren wel zo goed als gehalveerd.

In totaal ontvangt Intel 3,1 miljard dollar van TPG voor McAfee. In 2010 kocht Intel het anti-virusbedrijf nog voor 7,68 miljard dollar. Dat houdt dus in dat Intel, met nog een aandeel van 49 procent in het nieuwe McAfee, ruim 2,5 miljard dollar verlies lijdt op het aankopen en afstoten van McAfee, omdat de waarde van het nieuwe McAfee op ‘slechts’ 4,2 miljard dollar wordt ingeschat.

Intel Security-directeur Chris Young blijft samen met zijn managementteam aan om de overname definitief af te ronden. Naar verwachting wordt dit in het tweede kwartaal van 2017. Investeerder TPG meent dat McAfee als op zichzelf staand bedrijf beter in staat is om in te spelen op de snelle veranderingen in de securitymarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5832955). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.