Managed hosting door True

Richard Franken is nieuwe directeur HSD

 

Richard Franken

Op voordracht van het dagelijks bestuur van Stichting The Hague Security Delta (HSD) is Richard Franken aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van HSD. Hij volgt hiermee Ida Haisma op die een andere betrekking heeft gevonden in de directie van farmaciebedrijf Nefarma. Franken start per 1 juli 2016. Hij is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de oprichting van HSD.

Doel van The Hague Security Delta is het vergroten van de (digitale) veiligheid, de internationale concurrentiepositie van Nederland op dit vlak te versterken en meer banen te creëren. De stichting is gevestigd op de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag.

Richard Franken is zijn carrière binnen het veiligheidsdomein begonnen bij het Korps Rijkspolitie, bekleedde daar diverse functies en is van daaruit in 1989 overgestapt naar de particuliere beveiligingssector. De laatste jaren is Franken werkzaam geweest in een gecombineerde functie van commercieel directeur van bewakingsbedrijf Trigion en algemeen directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche, een bedrijf dat ook is gespecialiseerd in digitale opsporingsdiensten.

Begin dit jaar kreeg HSD ook al een nieuwe voorzitter: Wim Kuijken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5762227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.