Managed hosting door True

Motiv werkt met SOC Prime voor securitydienstverlening

 

Contractondertekening, v.l.n.r.: Oleg Pasichnyk (Business Development director SOC Prime), Andrii Bezverkhyi (CEO SOC Prime), Aksel Dorèl (algemeen directeur Motiv) en Anne Karine Hafkamp (business line manager Services Motiv).

Managed security services provider Motiv start een samenwerking met securityspecialist SOC Prime. Motiv wil met het partnerschap zijn securitydienstverlening versterken.

Motiv laat weten dat organisaties dagelijks worden geconfronteerd met nieuwe soorten aanvallen en pogingen tot diefstal van waardevolle bedrijfsgegevens. Cybercriminelen worden namelijk volgens de securityspecialist steeds vindingrijker. De huidige wildgroei aan ransomware, waarmee data wordt gegijzeld, is daar een voorbeeld van. 

Vanuit zijn eigen security operations center (SOC) biedt Motiv klanten een breed pakket aan securitydiensten: van logmanagement, security monitoring en technical compliance monitoring tot en met security analytics. Het technische hart van de SOC-dienstverlening wordt gevormd door de security information and event management (siem)-tooling van Hewlett Packard Enterprise. Deze tooling wordt gebruikt voor het tijdig detecteren van zowel in- als externe dreigingen.

Kwaliteitsslag

Voor de juiste werking van siem moet de beschikbare loginformatie van hoge kwaliteit zijn, op de juiste manier bij de siem-tooling worden aangeleverd en juist worden geïnterpreteerd. Het partnership met SOC Prime moet bijdragen aan de kwaliteit van dit proces. SOC Prime biedt een platform voor het monitoren van de ‘gezondheid’ van een siem-omgeving. Door de automatisering van probleemanalyse door SOC Prime wordt het aantal handmatige beheertaken teruggedrongen en kunnen de specialisten van Motiv meer tijd besteden aan diepgaande analyses en permanente verbeteringen.

Versnelling

Volgens Anne Karine Hafkamp, business line manager services bij Motiv was Motiv met zijn Security Operations Center al in staat om actie te ondernemen, nog voordat de klant opmerkte dat er een probleem was. 'Met SOC Prime kunnen we nu nog sneller issues opsporen op ons siem-platform. De informatie in deze rapportages over de kwaliteit van loginformatie is gedetailleerd en kwalitatief uitstekend. Afwijkingen en kwetsbaarheden bij onze klanten zijn direct zichtbaar en realtime te volgen via het dashboard van SOC Prime. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd in de operatie.'

'Motiv is in Nederland de eerste managed security services provider die klanten kennis laat maken met de kracht van SOC Prime', zo reageert Oleg Pasichnyk, business development director bij SOC Prime. 'Door downtime, fouten en false positives van het siem-platform tot het minimum te beperken kunnen de experts van Motiv zich focussen op het zo snel mogelijk detecteren van dreigingen en het voorkomen van incidenten.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5760670). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.