Managed hosting door True

KPN Ventures en Inkef investeren in EclecticIQ

 

KPN Ventures en Inkef Capital investeren in het Nederlandse ict-beveiligingsbedrijf EclecticIQ. Deze start-up uit Amsterdam krijgt in het kader van deze investeringsronde (Series A) 5,5 miljoen euro. Het bedrijf gebruikt dit om uit te breiden in nieuwe geografische markten en sectoren. EclecticIQ levert software waarmee bedrijven en instellingen, die met kritieke infrastructuur werken, informatie over cybersecurity-bedreigingen kunnen verzamelen, analyseren en verwerken.

Volgens Herman Kienhuis, algemeen directeur KPN Ventures, hanteert EclecticIQ een procesgerichte aanpak voor de analyse en beheer van ict-beveiligingsinformatie en het omzetten van inzichten naar acties. ‘Verbetering van de online veiligheid is ook een prioriteit voor een bedrijf als KPN, niet alleen door het aanbieden van beveiligde netwerken en systemen voor klanten, ook door te investeren in bedrijven zoals EclecticIQ, die processen en diensten op het gebied van cybersecurity verbeteren.’

KPN Ventures is een investeringsfonds van KPN dat geldt steekt in Europese technologiestartups, maar ook indirect via kapitaalfondsen. De opbrengst van de verkoop van het belang van KPN in Jasper Technologies, naar aanleiding van de recent afgeronde overname van 1,4 miljard dollar door Cisco, zal aangewend worden voor KPN Ventures. Het totale vermogen van het fonds verdubbelt daarmee toe tot zeventig miljoen euro.  

Inkef staat voor ‘INvesting in the Knowledge Economy of the Future’, en is opgericht door Stichting Pensioenfonds ABP om te participeren in start-ups.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5749697). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.