Managed hosting door True

Enable-U beveiligt digitaal berichtenverkeer RDW

 

auto

Integratiespecialist Enable-U heeft de Europese aanbesteding voor levering en beheer van XML-SOA gateways gegund gekregen van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Het Amsterdamse bedrijf gaat de RDW helpen om op een veilige manier digitale informatie uit zijn systemen te delen.

De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan dat de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt. Met Enable-U 2Secure, de oplossing voor api-management, kan de rijksdienst op een snelle en veilige manier digitaal berichten uitwisselen met alle dienstverleners en afnemers uit de keten, zoals de belastingdienst, politie, gemeenten, Kamer van Koophandel en autofabrikanten.

De RDW heeft een groot register aan informatie over voertuigen. Deze informatie moet op een accurate manier gedeeld worden met andere instanties. Dit maakt het stroomlijnen en beveiligen van het berichtenverkeer belangrijk, maar ook complex. Met de oplossing van Enable-U denkt de RDW vanaf een centrale plek alle (toegangs)regels eenvoudig te definiëren, af te dwingen en te monitoren. Hiermee wordt de servicelaag integraal beveiligd, aldus de dienst.

De RDW heeft voor Enable-U gekozen vanwege zijn specifieke kennis en expertise op het gebied van integratie in de overheidssector en ervaring op het gebied van beveiliging van berichtenverkeer. Daarnaast tilde de RDW zwaar aan het beheergemak van de oplossing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5739062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.