Managed hosting door True

IBM brengt mainframe tegen cyberaanvallen

 

misdaad

IBM komt met zijn nieuwe z13s-mainframe, dat bedrijven helpt in de strijd tegen cyberaanvallen. Nu organisaties massaal overstappen naar hybride cloudomgevingen is de nood aan mainframes die gewapend zijn tegen cyberaanvallen, zonder in te boeten op prestaties, groter dan ooit. De z13s voorziet hier volgens IBM in.

De z13s voegt nieuwe beveiligingsaspecten toe aan de bestaande technologie, een verbeterde dataversleuteling en een strakke integratie met de bestaande beveiligingsoplossingen van IBM. Dit alles zorgt voor een veiligere end-to-end hybride cloudomgeving. IBM garandeert dat organisaties hun meest gevoelige data kunnen beschermen zonder aan prestaties in te boeten.

De nieuwe en snellere versleutelingstechnologie van het z13s-systeem laat gebruikers toe om de beveiliging te verhogen zonder responstijd en doorvoersnelheid in het gedrang te brengen. Nieuwe beveiligingsfeatures verplichten gebruikers voor het eerst om zich twee keer te identificeren via bijvoorbeeld een pincode alvorens ze toegang krijgen (multi-factor authentication). Daarbij helpt integratie met IBM’s beveiligingssoftware Security Identity Governance and Intelligence dataverlies voorkomen via het beheren en controleren van systeemtoegang. Q-Radar en Identity governance maken gebruik van real time alerts om cyberaanvallen te identificeren. De z13s krijgt daarbij nog meer geheugen en snelheid mee, met 4 TB is acht keer meer dan de vorige single-frame mainframes.

Interview

Lees alles over het nieuwe z13s-mainframe van IBM in een interview met Hans Deketele, die bij IBM Benelux verantwoordelijk is voor het mainframeplatform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5703308). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.