Managed hosting door True

Unisys beveiligt Amazon-webdiensten met Stealth

 

De Amerikaanse internetgigant Amazon en beveiliger Unisys hebben een samenwerking gesloten voor de beveiliging van Amazon Web Services (AWS). Unisys koppelt zijn Stealth-beveiligingsproducten aan die zakelijke clouddienst van Amazon. Dat moet de beveiliging van AWS verbeteren.

Volgens de leveranciers kunnen gebruikers eigen interne beveiligingsmaatregelen samenvoegen met die van de clouddienst. 'Door de integratie van Stealth in AWS kunnen gebruikers snel en eenvoudig hun eigen cloudgedeelte met microsegmentatie afschermen van andere gebruikers terwijl ze gebruik kunnen blijven maken van hun eigen encryptiesleutels', meldt Unisys. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld de encryptie van virtuele machine naar machine instellen.

Stealth moet AWS-gebruikers in staat stellen om workloads veilig van datacentra naar de cloud te migreren en toegang te reguleren via bestaande identificatiesystemen zoals Active Directory of LDAP. Unisys: 'Dat vindt allemaal op packetlevel plaats, zonder nieuwe hardware, firewall-regels, of aanpassingen aan applicaties.'

Klanten kunnen Stealth inschakelen via AWS Marketplace. De beveiliger biedt bedrijven ook een 'testdrive' aan in de vorm van een privé-sandbox die gebruik maakt van Stealth. 'Organisaties kunnen in een handleiding en instructievideo meer leren over Stealth en hoe het werkt, zonder dat er betaald hoeft te worden voor AWS.'


'Cloudbursting'

Ook kunnen bedrijven die hun lokale infrastructuur willen uitbreiden naar het AWS-platform gebruik maken van de ‘cloudbursting’ (overgang van private naar public cloud red.) mogelijkheden van Stealth, waarmee het verplaatsen van beveiligde workloads naar AWS wordt geautomatiseerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5686051). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.