Managed hosting door True

Google steekt 1 miljoen in security clouddata

 

Investering dollar groei

Internetgigant Google investeert in 2016 een miljoen dollar in onderzoek naar databeveiliging van zijn clouddiensten door externen. Het gaat onder meer om de beveiliging van data in Google Drive for Work, het onderdeel van de internetdienstverlener dat zakelijke clouddiensten en apps aanbiedt. Het gaat om experts en wetenschappers die eigen onderzoek verrichten naar de beveiliging van clouddiensten.

De investering van een miljoen dollar in 2016 is een voortzetting van het project Grant, het onderzoeksprogramma dat in 2015 van start is gegaan. Daarbij worden externen ingezet om de databeveiliging van verschillende diensten van Google te testen. 

Ook gaat het bedrijf melders van mogelijke zwakke plekken in de beveiliging belonen met een bedrag dat kan oplopen tot twintigduizend dollar. Dat meldt het bedrijf in een blogpost.

Google beschikt over ruim vijfhonderd software engineers en beveiligingsexperts die in loondienst zijn. Ook zij houden zich bezig met de beveiliging van data en diensten. Daarnaast investeert het dus in een programma voor externe beveiligingsexperts.

Meldplicht datalekken

Het is de internetgigant veel aan gelegen om beveiligingsincidenten te voorkomen. In 2015 lekte bij verschillende clouddienstverleners gegevens weg. Nu bedrijven steeds meer gebruik maken van diensten uit de cloud schroeft Google de beveiliging van die diensten extra op.

Het Europees Parlement en de nationale overheden van EU-lidstaten komen met een cybersecuritywet die grote internetbedrijven zoals Google en Amazon verplicht om datalekken te melden aan nationale autoriteiten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5667320). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.