Managed hosting door True

Blue Coat koopt cloudbeveiliger Elastica

 

security

Blue Coat Systems, een leverancier van it-beveiligingsoplossingen, neemt Elastica over voor 280 miljoen dollar. Dit jonge bedrijf levert software voor cloudbeveiliging. Met deze overname versterkt Blue Coat zijn beveiligingsplatform dat inzicht, controle en beveiliging op dataniveau wil bieden binnen lokale én cloudomgevingen. Beide Amerikaanse bedrijven zijn gehuisvest in Californië.

Het product CloudSOC (Security Operations Center) van Elastica beschikt over functies zoals het in kaart brengen van bedreigingen op basis van geautomatiseerde leerprocessen, het modelleren van gedrag van eindgebruikers en toegangspunten, cloud-DLP op basis van natuurlijke taal, en verbeteranalyses. Ook waarborgt de software het veilig gebruik van de cloud met een risicoanalyse en beleidsbeheer voor toegestane cloud- en 'schaduw-it'-applicaties. Elastica biedt deze functies via de CASB-gateway en api-controls voor het beheren en bekrachtigen van beveiliging voor cloudapplicaties.

Blue Coat beweert de laatste jaren zo'n vijfhonderd miljoen dollar te hebben geïnvesteerd in cloudbeveiliging, naast zijn oplossingen voor het beveiligen van netwerken en lokaal draaiende applicaties. Het bedrijf werd in maart 2015 overgenomen door investeerder Bain Capital.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5643581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.