Managed hosting door True

Endpoint Security 10.X versnelt beveiliging

 

Chris Young, senior vicepresident en general manager van de Intel Security Group, over de 'Threat Defence Lifecycle' tijdens Focus 2015

Securityleverancier Intel Security introduceerde tijdens Focus 2015, het beveiligingscongres van de beveiligingstak van Intel, verschillende nieuwe producten, waaronder McAfee Endpoint Security10.X. Het vernieuwde platform ligt in lijn met de nieuwe uitgerolde strategie van Intel Security om beveiligingsoplossingen meer open, maar ook slimmer in te richten.

Het platform is een end point security oplossing die op de achtergrond draait. Gebruikers worden bijna onzichtbaar gecheckt. Daarbij is de performance van het platform vooral verbeterd. Een wens die bij veel gebruikers hoog op het lijstje stond. 

De 10.X vormt de basis van Intel Security's vernieuwde end pointstrategie en stelt klanten in staat om op de threat defense lifecycle te reageren. Met de threat defense lifecycle benoemd Intel Security de verschillende fases van beveiligingsopties. Hiervoor maakt het gebruik van drie fases in de ‘lifecycle’: Protect, Detect en Correct. Hierbij staat Protect vooral voor het beveiligen van de bekende dreigingen zoals virussen die standaard geïntegreerd zijn in een antivirusscanner. Detect gaat om het detecteren van complexe en gerichte aanvallen. Correct staat voor de correcties die moeten worden uitgevoerd om een systeem tegen dreigingen te beveiligen.

Geautomatiseerde beveiliging

Het vernieuwde Endpoint Security platform 10.X is ontworpen voor real-time communicatie tussen de verschillende verdedigingsmiddelen. Die kunnen zo effectiever op dreigingen reageren. Door security events te delen met de verschillende beveiligingsmiddelen kan het direct actie worden ondernomen tegen potentieel gevaarlijke applicaties, downloads, websites en bestanden, voordat het systeem daadwerkelijk geraakt wordt. Volgens Intel Security senior vicepresident en general manager Chris Young moet enpoint security meer geautomatiseerd worden om het toenemende volume van dreigingen aan te kunnen, met minder personeel. Volgens Young is het dan mogelijk aanvallen die zich kunnen ontpoppen tot serieuze dreigingen in korte tijd te voorkomen en is er meer ruimte om de complexere dreigingen te onderzoeken.

Een van de kenmerken van McAfee Endpoint Security 10.X is intelligente endpoint-bescherming. Dit houdt in dat beheerders toegang hebben tot realtime beveiligingsinformatie van verdedigingssystemen die onderling communiceren en daardoor van elkaar leren. Verder zijn de prestaties van het platform versnelt, waardoor er sneller wordt gescant, updates sneller worden uitgevoerd en het processorgebruik is geoptimaliseerd.  Door een gezamenlijk beveiligingsraamwerk moet de complexiteit bij het gebruik van meerdere, vergelijkbare technologieën worden vermindert.. Tot slot communiceert het platform met andere oplossingen inclusief die van andere leveranciers, en stelt meer verdedigingssystemen in staat met elkaar te communiceren.

McAfee

Intel Security gebruikt bewust nog de McAfee naam in zijn producten. Lisa Matherly, head of worldwide partner programs, marketing and operations, geeft aan dat McAfee nog steeds een belangrijke naam is voor Intel Security. Ondanks dat het bedrijf totaal is overgenomen door Intel Security blijft de naam volgens Matherly een belangrijk herkenningspunt voor klanten. Daarom zal de naam van McAfee blijvend gebruikt worden, voornamelijk bij producten die ook op consumentniveau worden gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5636897). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.