Managed hosting door True

FireEye kiest Arrow als distributeur voor Europa

 

Handen schudden

Arrow Electronics wordt de distributeur van de beveiligingsoplossingen van FireEye in Europa. Volgens FireEye heeft de distributeur groot bereik in Europa, wat het beschikbaar stellen van de FireEye-oplossingen kan verbeteren. In juli vorig jaar werd Exclusive Networks nog aangesteld als FireEye-distributeur voor de Nederlandse markt.

Arrow en FireEye gaan samenwerken in de vorm van de distributie-overeenkomst. Arrow gaat vanaf heden de oplossingen van FireEye verkopen in Europa. Op deze manier willen zij samen de bestaande markt versterken en nieuwe gebieden en snel groeiende sectoren betreden.

Arrow gaat het kanaal ondersteunen op verschillende manieren. Zo levert het een team van FireEye-specialisten, om door heel Europa nieuwe en bestaande FireEye-resellers, service- en softwareleveranciers en systeemintegratoren te ondersteunen. Daarnaast gaat de distributeur inspanningen van het kanaal ondersteunen om het marktaandeel te vergroten en winst te behouden.

Verder moet Arrow het kanaal de mogelijkheid bieden om het gehele FireEye-portfolio te verkopen. Dit wil het bedrijf doen door toegang te bieden tot response readiness assesments, incident response, compromise assesments en diensten die zijn bedoeld om de inkomsten uit producten te verhogen. Ook gaat het concurrerende financierings- en leaseopties aanbieden. Tot slot investeert het in demoapparatuur voor laboratorium- en proof-of-concept-activiteiten, zodat FireEye-partners in Europa alle nieuwe ontwikkelingen en kansen op de voet kunnen volgen.

Verschuiving naar managed services

De nieuwe overeenkomst betekent dat Arrow en FireEye gaan samenwerken om bestaande markten te versterken en nieuwe gebieden en snel groeiende sectoren te betreden. Bart van Rheenen, Managing Director Benelux van Arrow, ziet namelijk een verschuiving van totaal-oplossingen naar diensten vanuit de cloud. Steeds meer klanten zijn volgens hem dan ook managed service providers en dat is dus een markt waar Arrow veel mogelijkheden ziet.

Arrow gaat FireEye distribueren in België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. In juli 2014 stelde FireEye Exlusive Networks al aan als distributeur in Nederland. Van Rheenen zegt hierover dat Exclusive Networks zich vooral focust op netwerken, terwijl Arrow wat breder zit: op datacenter- en security-kanten. ‘Op die manier kunnen we in de regio Nederland dan ook prima naast elkaar werken.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5612174). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.