Managed hosting door True

Beveiligingsonderzoekers hacken Tesla S

 

Tesla Model S

Beveiligingsonderzoekers hebben de Tesla S gehackt. Deze auto beschikt over een intelligent navigatiesysteem en autopilot-software waarmee allerlei interactieve diensten worden gefaciliteerd. Door de hack konden onder andere de ramen op afstand naar beneden worden gedaan, de rem worden ingetrapt en de motor worden uitgeschakeld.

Voor de hack moesten de onderzoekers wel eerst met een kabel en een laptop toegang krijgen tot de computer van de elektrische auto. Door een hack op het entertainmentsysteem kon de auto die langzamer dan acht kilometer per uur reed abrupt tot stilstand worden gebracht. Bij hogere snelheden kwam de auto langzaam tot stilstand.

De hack is overigens al niet meer mogelijk. Tesla heeft direct na het nieuws een software-update uitgebracht. Elk S-model van Tesla heeft een mobiele internetverbinding, waarmee de update meteen kan worden geïnstalleerd. Hierdoor hoeven auto's niet terug naar de garage.

De onderzoekers, Kevin Mahaffey van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout en Marc Rogers van de clouddienst CloudFlare, presenteren hun bevindingen morgen op de hackersconferentie Def Con, die van 6 tot en met 9 augustus plaatsvindt in Las Vegas. 

Jeep gehackt

In juli dit jaar werd ook een Jeep Cherokee gehackt. Op een afstand van tien kilometer konden twee hackers  inbreken op het besturingssysteem van de Jeep en de motor uitschakelen en de radio en ruitenwissers bedienen. Fabrikant Fiat Chrysler riep daarna direct uit voorzorg 1,4 miljoen auto’s en vrachtwagens terug om de software aan te passen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5446049). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.