Managed hosting door True

Micro Focus neemt Authasas over

 

Handen schudden

Het Britse Micro Focus neemt het Nederlandse beveiligingsbedrijf Authasas over van het management en investeerder TIIN Capital. Authasas uit Den Haag levert zogeheten strong authentication middleware. Micro Focus, een softwarespecialist op het gebied van modernisering, testen en beheer van zakelijke applicaties, biedt klanten identity & access management-oplossingen en versterkt zijn productportfolio met de overname van Authasas.

Authasas werkte reeds enige tijd samen met NetIQ, een Amerikaans bedrijf dat de software van Authasas wereldwijd verkoopt en implementeert. NetIQ is vorig jaar onderdeel geworden van Micro Focus als gevolg van de overname van de Attachmate Group door Micro Focus.

Het softwareplatform integreert met diverse Microsoft-systemen en ondersteunt een uitgebreide lijst van authenticatiemethoden en -apparatuur. De software, met onder andere een single sign-on combineert met biometrische en non-biometrische apparatuur zoals FRID, OTP (one-time-password), QR-Code en SMS

'Met de software kan een gebruiker zich identificeren en worden vastgesteld dat het de juiste persoon is die toegang krijgt tot de, vaak uiterst gevoelige, informatie', aldus Reinier van den Drift, algemeen directeur van Authasas.

The Informal Investors Network (TIIN) Capital investeerde in Authasas, nadat een groep van 'angel investors' de start van de onderneming had gefinancierd. Afgelopen maart trok het bedrijf, om de verdere ontwikkeling en expansie te versnellen, nog een lening aan van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Innovation Quarter uit Den Haag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5434546). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.