Managed hosting door True

Toegangsverificatie via mobiele telefoon

 

Pinewood, gespecialiseerd in beveiliging van bedrijfskritische netwerken, introduceert centrale toegangsverificatie via de GSM.

Deze nieuwe verificatiemogelijkheid vormt een belangrijke aanvulling op het Managed Security Services-concept van Pinewood. Zware toegangsverificatie (strong authentication) via de mobiele telefoon is bijzonder geschikt voor organisaties met bedrijfsnetwerken. De gebruikers moeten - van waar dan ook - het systeem kunnen raadplegen, terwijl voor de organisaties zelf het beheer en de distributie van ‘security tokens’ bezwaarlijk kan zijn. Nadat een rechtmatige gebruiker met een persoonlijk wachtwoord heeft aangelogd op de centrale beveiligingserver van Pinewood in Delft, stuurt deze binnen 10 tot 20 seconden een SMS-bericht terug naar het op zijn naam geregistreerd GSM-nummer. In dit bericht staat een eenmalig wachtwoord waarmee de gebruiker het beveiligingssysteem kan bewijzen, daadwerkelijk degene te zijn waarvoor hij zich uitgeeft. De methode berust deels op MobilePass-technologie. MobilePass is een verificatiesysteem op basis van het programma SafeWord. Dit gaat uit van het principe, dat er aan de kant van de gebruiker absoluut geen extra software noodzakelijk is. Daarmee biedt deze nieuwe aanpak een laagdrempelige oplossing voor een zeer hoge graad van toegangsbeveiliging. De organisaties hoeven namelijk geen extra software te installeren en aparte toegangsservers aan te schaffen. Er zijn dus ook geen extra kosten voor onderhoud en afschrijving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5322). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.