Managed hosting door True

KPN brengt Blackphone naar zakelijke markt

 

Foto: van links naar rechts Jos Huigen (KPN), Minister Kamp, Burgemeester van Aartsen en Jaya Baloo (CisoKPN)

KPN stelt Blackphone beschikbaar voor Nederlandse klanten uit de zakelijke markt. Met Blackphone is niet alleen de communicatie beveiligd door versleuteling, maar ook het toestel zelf. Daarnaast is het toestel gebruiksvriendelijk.

Blackphone is ontwikkeld door Silent Circle met een mobiel ecosysteem van toestellen, software en diensten, gebaseerd op fundamenteel afwijkende software en encryptieprotocollen. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van ZRTP. Het beveiligde toestel werd woensdag gedemonstreerd aan minister Henk Kamp van Economische Zaken door de chief information & security officer van KPN, Jaya Baloo, tijdens de opening van de Innovation Room in Den Haag in het kader van de Cyber Security Week.

Blackphone biedt privacy en security door niet enkel de communicatie te versleutelen, maar ook het toestel zelf. Het toestel wordt standaard uitgerust met de Silent Circle apps, die al door KPN klanten op hun huidige toestel gebruikt konden worden om versleuteld te bellen en te appen. Ook bevinden zich op Blackphone onder andere een veilige zoekmachine, vpn service en draadloos netwerk- en bluetooth-beveiliging. Daarnaast combineert het beveiligde toestel met PrivatOS het gemak van een Android-smartphone met de persoonlijke wens voor privacy en security.  

Controle over applicatie

Na installatie van een app kan de gebruiker op het toestel tot op een gedetailleerd niveau bepalen wat de betreffende app allemaal mag, zoals toegang tot het adresboek, internetten, de gps gebruiken, etc. Jaya Baloo legt uit dat de gebruiker bepaalt per app wat deze wel of niet mag doen. ‘Hiermee kan hij zelf bepalen wat bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Fruit Ninja mag delen met de wereld. Zakelijk betekent dit dat het installeren van een leuke app niet direct resulteert in het mogelijk verliezen van bedrijfsgevoelige informatie of contactgegevens.’

Betrouwbare Wi-Fi-hotspot

Met behulp van de vpn service waarmee Blackphone standaard is uitgerust, wordt het gebruik van openbare Wi-Fi-verbindingen minder risicovol. De vpn activeert namelijk automatisch een betrouwbare hotspot.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5256126). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.