Managed hosting door True

GCCS lanceert Global Forum on Cyber Expertise

 

Cybercrime

In het World Forum in Den Haag vindt de Global Conference on CyberSpace 2015 plaats, een internationale conferentie over internetveiligheid. Twee dagen praten landen, bedrijven en organisaties over maatregelen tegen cybercrime. Tijdens de conferentie wordt het Global Forum on Cyber Expertise gelanceerd: een internationaal secretariaat voor cyberveiligheid. Dit secretariaat wordt in Den Haag gevestigd.

Premier Mark Rutte en minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) openen vandaag de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS). Tijdens de GCCS praten politici, beleidsmakers, bedrijven en academici van over de hele wereld over cybercrime. Doelstellingen zijn om samenwerkingen te bevorderen, de capaciteitsopbouw en uitwisseling van kennis te bevorderen en de normen voor verantwoord gedrag in cyberspace te bespreken.

Voor vanavond staat de lancering van het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) op de planning van het GCCS. GFCE is een internationaal secretariaat voor cyberveiligheid dat wordt gevestigd in Den Haag. Het doel is om via een wereldwijd platform kennis en ervaring op het gebied van cyberveiligheid, cybercriminaliteit, gegevensbescherming en e-development te delen. Landen met onvoldoende kennis van bepaalde cybergebieden profiteren van de kennis en expertise van landen en ondernemingen die daar wel over beschikken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5256114). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.