Managed hosting door True

Wachtwoord is geen adequate oplossing

 

High-tech medewerkers geven hun wachtwoorden als hierom wordt gevraagd en leraren gaan niet veilig om met hun wachtwoorden. Dit blijkt uit onderzoek over veiligheidsdreigingen van Aruba Networks onder meer dan 11.500 #Genmobile-werknemers, werknemers waarbij mobiele apparaten onderdeel van hun zakelijke leven zijn geworden, uit 23 landen.

Aruba Networks heeft een wereldwijd onderzoek gedaan onder #Genmobile-medewerkers. Voor deze medewerkers zijn mobiele apparaten niet weg te denken bij zakelijke acties. De werknemers zijn volgens Ben Gibson, chief marketing officer (cmo) van Aruba Networks, flexibel en transparant. Hierdoor zijn ze bereid om bedrijfsgegevens met anderen te delen, zonder zich bewust te zijn van de beveiligingsrisico’s. Dit is vooral bij high-tech-werknemers het geval: de kans is in vergelijking met werknemers uit de hospitalitysector of het onderwijs bijna twee keer (46 procent) zo groot dat zij hun wachtwoord verstrekken.

Ruim één op de acht van de Nederlandse-werknemers heeft geen wachtwoord op zijn of haar smartphone, tablet en laptop. Indien werknemers wel een wachtwoord gebruiken, wordt deze wereldwijd door 77 procent van de respondenten onthouden. Opvallend is dat in het onderwijs 28 procent van het personeel hun wachtwoord op papier schrijft.

Verloren bedrijfsgegevens

Wereldwijd vertonen opkomende groeimarkten zoals China, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) het hoogste risicogedrag. Hierbij is de financiële sector het meest vatbaar voor het verliezen van bedrijfsgegevens. 39 procent geeft aan dat zij bedrijfsgegevens zijn verloren als gevolg van misbruik van een mobiel apparaat, wat 25 procent hoger is dan het gemiddelde van de onderzochte bedrijfstakken. In Nederland gaat dit om één op de vijf bedrijven.

Beveiliging heeft bij de aankoop van een apparaat voor zakelijk gebruik geen hoge prioriteit: dit staat op de vijfde plaats en komt na besturingssysteem, prijs, merk en batterijduur. Werknemers gaan er vanuit dat de it-afdeling hen beschermd houdt (80 procent). Toch nemen ze graag zelf de touwtjes in handen. Zes op de tien Nederlandse werknemers zegt op dit moment bereid te zijn hun baas niet te gehoorzamen als het er om gaat iets gedaan te krijgen. Ruim driekwart is bereid om zelf it-werkzaamheden uit te voeren in plaats van het inschakelen van it-professionals.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5254559). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.