Managed hosting door True

Deloitte: Beveiliging ziekenhuizen niet op orde

 

Onderzoek security

Deloitte meldt dat Nederlandse ziekenhuizen onvoldoende rekening houden met de beveiligingsaspecten van hun genetwerkte medische apparatuur. Hoewel het bewustzijn onder ziekenhuizen groeit heeft maar een klein deel van de zeventien geïnterviewde instellingen een expliciet beleid.

Ruim de helft van de zeventien door Deloitte onderzochte ziekenhuizen zou een keer te maken hebben gehad met malware op hun medische apparatuur. Over de aard en ernst hiervan doen zij verder geen mededelingen. Wel meldt het adviesbureau dat het gebruik van versleuteling een aandachtspunt is. Krap een kwart van de ziekenhuizen weet of hun netwerk versleuteling gebruikt, daarbij is het bij een kwart van de instellingen mogelijk om gegevens vanaf een medisch apparaat direct versleuteld op een usb-stick op te slaan.

Deloitte adviseert ziekenhuizen om de volgende maatregelen toe te passen: netwerksegregatie, periodieke patching, monitoring en waar mogelijk fysieke afscherming van apparatuur. Daarnaast is het van belang om een beleid van informatiebeveiliging over deze medische apparatuur te ontwikkelen, evenals een enkele verantwoordelijke voor de beveiliging van ict en medische technologie. Ten slotte vindt Deloitte dat privacy en security van meet af aan meegenomen moeten worden in het ontwerp en bij de aanschaf van medische apparatuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5253032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.