Managed hosting door True

Beschikbaarheid applicatie gaat boven veiligheid

 

Onderzoek security

Wanneer een applicatie niet beschikbaar is, doen andere services er niet toe. Dat meent het grootste deel van klanten van meer dan driehonderd organisaties, zo blijkt uit onderzoek van F5 Networks. Op de vraag welke applicatieservice van het grootste belang is, antwoordde 40 procent beschikbaarheid en 33 procent security. Daarnaast zijn identity en access management (15 procent), prestaties (7 procent) en mobiliteit (5 procent) belangrijke applicatiediensten.

Dit is een enigszins verrassende uitkomst, aangezien de zorgen over de toenemende data-inbraken en DDoS-aanvallen blijven toenemen. Dat beveiliging ook als erg belangrijk wordt gezien blijkt onder andere uit het feit dat 47 procent van de respondenten bereid is om de mogelijkheid tot het consolideren van netwerk-appliances en toestellen op te geven als dit het netwerk veiliger zou maken. 10 procent van hen is bereid het opschalen van het datacenter op te geven voor een veiliger netwerk.

DevOps, SDN en cloud

Ook wijst het onderzoek het belang van programmeerbaarheid uit. Dit is een sleutelelement voor DevOps, software defined networking (sdn) en cloud computing. Zo zorgt programmeerbaarheid ervoor dat it een hoog niveau van flexibiliteit in het netwerk kan bereiken. 69 procent van de respondenten vindt dat api’s belangrijk tot zeer belangrijk voor de infrastructuur zijn. Daarnaast meent 60 procent dat app-templates van belang zijn en nog eens 60 procent meent dat data path-programmeerbaarheid belangrijk is.

Gebruikers blijven geïnteresseerd in sdn als middel om hun netwerken te operationaliseren. Twee derde van de respondenten overweegt sdn ter verlaging van de operationele kosten. Om te groeien van de early adopter-fase naar volwassenheid moet sdn dus in deze wens voorzien.

‘Applicaties zijn inmiddels van cruciaal belang voor bedrijfsprocessen, en daarmee ook de applicatieservices die ontworpen zijn om de snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van de toepassingen te vergroten’, aldus René Oskam, directeur Nederland bij F5 Networks. ‘De resultaten uit het State of Application Delivery-rapport bevestigen dat applicaties niet zonder die ondersteuning kunnen. Bedrijven stappen in private, publieke of hybride cloudmodellen; de applicatieservices moeten daarin mee om de complexiteit en andere uitdagingen de baas te blijven.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5238523). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.