Managed hosting door True

Progress' Rollbase is inzetbaar voor HP Helion

 

Handen schudden

Rollbase, het platform voor snelle applicatieontwikkeling van Progress, Rollbase, wordt nu ook ondersteund door HP Helion, het cloudportfolio van HP. Daarvoor hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend en is Rollbase inmiddels 'Helion Ready'-gecertificeerd. Het Rollbase-platform wordt ingezet bij HP's distributie van de OpenStack-cloudtechnologie. Gebruikers van Rollbase kunnen profiteren van de cloudmogelijkheden en de extra it-beveiliging vanuit HP.

HP Helion is een zakelijk cloudplatform van HP, dat bestaat uit hardware, software en diensten voor private, publieke en hybride clouds. HP Helion is gebouwd op de open standaarden van de Cloud Foundry-software en open source cloudtechnologie OpenStack. HP zoekt voor dit platform partners met een toegevoegde waarde om zo een eco-systeem rond zijn Helion-cloud op te bouwen. Naast Progress werkt HP bijvoorbeeld met partners als Alcatel, Symantec, Telecom Italia en het Nederlandse Mendix.

Volgens de twee bedrijven biedt de combinatie van het Rollbase-platform met het HP Helion OpenStack-project organisaties een hybride cloud-oplossing die flexibiliteit, it-beveiliging en -beheer biedt. Tegelijkertijd kunnen ontwikkelaars eenvoudig en snel applicaties ontwikkelen en uitrollen. Het rapid application development (rad)-platform van Rollbase stelt gebruikers in staat om gebruik te maken van de geavanceerde, grafisch aantrekkelijke 'drag and drop'-gebruikersinterface. Hiermee kunnen ontwikkelaars eenvoudig apps creëren van dezelfde kwaliteit als populaire consumenten-apps.

Gelijke tred

'Door de snelheid waarmee nieuwe spelers op de markt komen, moeten bedrijven blijven vernieuwen. Maar als applicaties worden ontwikkeld met behulp van traditionele instrumenten, moeten we er rekening mee houden dat de markt al lang vele stappen verder is op het moment dat de applicatie gereed is', zegt Karen Tegan Padir, hoofd van business unit Application Development & Deployment bij Progress Software. 'De beschikbaarheid van Rollbase binnen HP Helion geeft bedrijven de mogelijkheid om applicaties die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de organisatie snel te bouwen, te implementeren en te beheren om zo een gelijke tred houden met de behoeften van het bedrijf en zijn klanten.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5233846). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.