Managed hosting door True

Bedrijfs-PC's kwetsbaar door fout in Windows

15 jaar oude 'Jasbug' pas een jaar geleden ontdekt

 

Microsoft brengt een patch uit die een vijftien jaar oude fout oplost. Door de kwetsbaarheid is het mogelijk om in bepaalde omstandigheden zakelijke computers over te nemen. Het probleem dat de naam Jasbug heeft, treft apparatuur die binnen een bepaald domein (zoals het bedrijfsnetwerk) worden beheerd en daar verbinding mee willen maken.

Als de pc verbinding maakt met een netwerk dat door een aanvaller wordt misbruikt, dan kan dat leiden tot een volledige overname van het systeem, inclusief het installeren van software en het bekijken of bewerken van bestanden.

De fout, die door Microsoft als 'kritiek' wordt omschreven treft zowat alle actieve versies van Windows: Server 2003, Vista, Server 2008, Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2, Windows 7, Windows 8, 8.1, RT en RT 8.1.

Mogelijk worden ook oudere systemen (zoals Windows XP) getroffen want de fout bestaat al sinds 2000, maar werd pas een jaar geleden ontdekt.

De update die het probleem oplost zit verwerkt in het Patch Tuesday pakket.

I.s.m Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5229081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.