Managed hosting door True

BMW dicht lek in software ConnectDrive

 

BMW ConnectedDrive hotspot

BMW ConnectDrive-hotspot

Autofabrikant BMW heeft een lek gedicht in zijn Connectdrive-software. Door een fout in die programmatuur konden hackers onder andere autodeuren openen. BMW meldt dat het beveiligingslek is gedicht via een https-standaard die ook in webbrowsers wordt gebruikt.

Het lek werd ontdekt door de Duitse automobilistenvereniging ADAC. Dat zette een nep-telefoonnetwerk op en kreeg via een sim-kaart toegang tot de mechanische deurvergrendeling.

Connecteddrive wordt onder meer gebruikt voor vergrendeling van de deuren. Ook de verspreiding van realtime verkeersinformatie, online entertainment en air conditioning worden door de software aangestuurd. De autofabrikant meldt dat de update automatisch wordt uitgevoerd wanneer de auto is verbonden met de server van de autofabrikant. T-Systems en BMW toonden in 2013 een Connectdrive-hotspot op basis van lte.

Rollend rekencentrum

De autoindustrie gaat een nieuwe fase van automatisering in. Dat gebeurt op twee fronten: de auto raakt steeds meer verbonden met zijn omgeving ('connected car') en de intelligente auto die zelf kan rijden.

Door toepassing van onder andere telemetrie, big data analytics en mobiele apps ontstaan nieuwe toepassingen, die ook nieuwe beveiligingsrisico's met zich meebrengen. Ook is de zelfrijdende auto volop in ontwikkeling. Tijdens ict-beurs Cebit 2014 toonde de topman van autofabrikant Volkswagen het prototype van een auto in het jaar 2050.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5224245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.