Managed hosting door True

Stel je securityvraag en win een Dell Venue 11 Pro 7000

‘Apps zijn een groot risico voor organisaties’

 

Apps

Medewerkers worden steeds mobieler en gaan zakelijk van steeds meer devices gebruikmaken. Als deze devices ‘smart’ zijn, dan kunnen er ook apps op worden geïnstalleerd. Apps zijn echter niet altijd even veilig. Welke apps sta je als organisaties toe en welke doe je in de ban? Welk beleid ontwikkel je voor apps op zakelijke devices of privéapparaten die zakelijk worden gebruikt? Computable en ict-leverancier Dell ontvangen hierover graag vragen van lezers.

Business apps vanuit organisaties zullen niet voor veel problemen leiden, maar de consumenten-apps die vrijelijk beschikbaar zijn, binnen en vooral buiten app stores om, vormen een serieus risico voor organisaties. Hoe beveilig je het end point en welk onderscheid heb je dan bij bijvoorbeeld bring your own device, choose your own device of consumerazation of IT? Organisaties moet goed kijken naar de balans die ze willen aanbrengen in het gebruik van apps bij zakelijk gebruik van privé- en bedrijfsapparaten.

Dell en Computable gaan hier proberen achter te komen via een speciale kennissessie via Twitter. Zij roepen lezers van Computable op om op donderdag 15 januari 2015 deel te nemen aan deze sessie en om vragen in te dienen over het onderwerp ‘app-security’. Vandaag zitten Dell-specialisten Andy Struys, Jordi Baggen, Wilco Zwerus en Martijn de Bie klaar om alle vragen te beantwoorden. Voor de interactieve kennissessie ‘Dell geeft antwoord’ wordt op Twitter de hashtag #DellGeeftAntwoord gebruikt.

Business tablet Venue 11 Pro 7000

Dell en Computable willen met de Twitter-actie zoveel mogelijk relevante securityvragen gaan verzamelen en beantwoorden. Om lezers te stimuleren ook een vraag in te dienen, beloont Dell de eerste vier werkdagen, waarin specifieke securitythema’s behandeld worden, de allerbeste, relevante vraag met de eigen business tablet Venue 11 Pro 7000.

Tot 23.59 uur van die dag komen vragen in aanmerking voor deze business tablet van Dell. In totaal worden er in de week van 12 tot en met 16 januari 2015 dus vier Dell Venue 11 Pro 7000 weggegeven.

Workshop ‘Better Security, Better Business’

Tijdens de laatste dag van de Twitter-week, vrijdag 16 januari 2015, kunnen er vragen worden gesteld die specifiek gaan over bewustwording binnen security. Deze vragen mogen ook al eerder in de week gesteld worden. De beste vraag over security awareness wordt door Dell beloond met de securityworkshop ‘Better Security, Better Business’.

Deze workshop duurt twee uur waarin gecertificeerde Dell-consultants een scan maken van de securitysituatie in de organisatie van de winnaar. Hierbij wordt op een holistische manier gekeken naar de huidige stand van zaken en worden eventuele verbeterpunten op het gebied van security aangedragen. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op technologie maar zeer zeker ook op de businessaspecten.

Kansen en pluspunten

De redactie verzamelt alle reacties en gestelde vragen en ontvangt zoveel mogelijk antwoorden van Dell. Deze worden gebundeld en gebruikt om redactionele artikelen over te schrijven. Hierin komen de securitythema’s aan bod en proberen we kansen in security te benoemen en de pluspunten voor organisaties.

Opstellen Twitter-bericht

Bezoekers van Computable.nl kunnen tijdens de Twitter-week van 12 tot en met 16 januari 2015 vragen stellen aan de specialisten van Dell. Dit gaat dus alleen via Twitter. In een Twitter-bericht wordt de volgende informatie vermeld: #DellGeeftAntwoord <vraag> @DellLuistert. Iedereen kan vragen stellen, Dell reageert in eerste instantie via Twitter terug. Als vervolg kan er met Dell via persoonlijke Twitter-berichten en e-mail contact onderhouden worden.Wanneer iemand dieper op de materie in wil gaan, dan moet Dell op Twitter worden gevolgd (@DellLuistert).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5217189). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.