Managed hosting door True

Snowden spreekt tijdens Big Brother Awards

 

Gil C / Shutterstock.com

Foto: Gil C/Shutterstock.com

NSA-klokkenluider Edward Snowden spreekt dinsdag 16 december 2014 via een videoverbinding het publiek toe van de Big Brother Awards. Dat is een 'prijs' die door belangenorganisatie Bits of Freedom (BoF) wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die volgens BoF de privacy van mensen op internet schenden. Volgens de organisatie is het voor het eerst dat Snowden rechtstreeks tot het Nederlandse publiek spreekt.

De belangenorganisatie kent Snowden tijdens het evenement ook een Winston Award toe. Dat is een oeuvreprijs voor iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen van privacy. Bezoekers van de Big Brother Awards kunnen Snowden ook vragen stellen. In verband met beperkte tijd moeten die wel vooraf per mail worden ingediend.

De uitreiking van de awards vindt plaats in de stadsschouwburg van Amsterdam. Dit jaar zijn Lodewijk Asscher (minister van Sociale Zaken), Ivo Opstelten (minister van Veiligheid en Justitie) en de Belastingdienst genomineerd. De 'publieksprijs' Big Brother Award wordt voor de tiende keer op rij uitgereikt aan een persoon of partij die de privacy van burgers zou schenden. In de honderden nominaties werden bovengenoemde namen het meest genoemd.

Naast Snowden spreekt onder meer Aral Balkan. Dat is een Engelse voorvechter van het gebruik van onafhankelijke en privacyvriendelijke software.

In augustus 2013 sprak Wiki-leaks-oprichter Julian Assange via een videoverbinding een paar duizend mensen toe op de Observe, Hack, Make (OHM)-hackersconferentie in de buurt van Alkmaar.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5207672). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.