Managed hosting door True

BT opent demonstratiecentrum in Amsterdam

 

Demoruimte in Amsterdam

BT heeft een zogeheten 'customer innovation showcase' geopend in Amsterdam. In deze showroom laat het ict-concern in samenwerking met andere bedrijven de laatste ontwikkelingen op het gebied van netwerkgebaseerde it-diensten zien. De demo's zijn bedoeld om chief information officers (cio's) en hun teams te helpen creatiever met technologie om te gaan. Naast Amsterdam opende BT demoruimtes in Brussel, Madrid en Milaan. Dit kwartet vormt de Europese kern van een wereldwijd netwerk van demo-faciliteiten waarover BT beschikt.

Volgens Joris van Oers zijn bedrijven vandaag de dag voortdurend op zoek naar snelle groei en wordt die groei gefaciliteerd door technologie. Dat betekent in zijn ogen dat ict opschuift naar een rol waarbij het meer waarde moet bieden dan alleen het regelen van de bits en bytes via kabels onder de grond. 'Ict krijgt een meer registrerende rol in het vinden van creatieve oplossingen. BT kiest hierbij voor het opzetten van een ecosysteem met partners. Ook cio's moeten die gevraagde creativiteit onder de knie krijgen. In onze showcases stellen wij een x-aantal vierkante meters ter beschikking om klanten in snapshots te laten zien wat mogelijk is.'

BT biedt live demonstraties van BT Connect (netwerkdiensten), BT One (unified communications- en collaboration-diensten), BT Contact (diensten op het gebied van relatiebeheer), BT Assure (beveiligingsdiensten) en BT Compute (datacenter- en clouddiensten).

Presentaties

In de demoruimte in het hoofdkantoor van BT in Amsterdam wordt bijvoorbeeld getoond hoe het netwerkverkeer over wan's en lan's beter in balans gebracht kan worden via acceleratiesoftware van Riverbed. Ook is er een demo over de inrichting van een unified communications en collaboration-omgeving, waarvoor Cisco technologie levert. Dezelfde partner duikt ook op met een Cisco Airwatch-oplossing in de presentatie over 'mobile device management.

Aandacht is er ook voor het cloudconcept van BT, waarbij klanten vanaf een webportaal met een paar klikken in een cloud-datacenter - er zijn er wereldwijd twintig - beveiligde computercapaciteit kunnen regelen (via VMware-machines). Het kan daarbij gaan om een private of een gedeelde cloud, of een hybride vorm ervan.

Video conferencing

Verder laat BT zien hoe er tegenwoordig in call centers van luchtvaartmaatschappijen wordt omgegaan met klantvragen, waarbij actief wordt ingespeeld op sociale media. Ook toont het bedrijf de in huis ontwikkelde business intelligence en visualisatietool Saturn voor het blootleggen van zwakke punten in netwerken.

De showcase in Amsterdam biedt daarnaast de mogelijkheid om via video conferencing contact te leggen met andere locaties, zoals showcases elders in de wereld en het onderzoekslab van BT in het Britse Astral Park, voor weer andere presentaties. Waar mogelijk worden de live-demonstraties gepersonaliseerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5204683). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.