Managed hosting door True

Imtech ICT helpt Haagse Hogeschool met Fortinet

 

Imtech ICT is door de Haagse Hogeschool gekozen tot leverancier voor een nieuwe centrale security-omgeving. Het bedrijf levert ict-beveiliging op basis van Fortinet Next Generation firewalls. De bestaande omgeving is aan het einde van zijn levensduur. Door de snelle groei van het aantal studenten en de toename van het aantal apparaten op het netwerk, schreef De Haagse Hogeschool een aanbesteding uit voor een moderne firewall-omgeving.

Volgens Imtech ICT biedt Fortinet Next Generation firewalls de hogeschool het gewenste beveiligingsniveau, uitgebreide functionaliteit, voldoende schaalbaarheid en een gebruikersvriendelijk beheerinterface voor de complete security-omgeving.

Het internetverkeer van De Haagse Hogeschool is de laatste jaren razendsnel gegroeid. De vaste en draadloze netwerken ondersteunen inmiddels ruim 24.000 studenten en hun docenten. De studenten hebben via hun eigen apparaten toegang tot het netwerk. Die situatie stelt hoge eisen aan de security. De firewalls vormen het hart van het netwerk en de security-omgeving, al het internet- en mailverkeer wordt gecontrolereerd en gefilterd.

In de eisen voor de aanbesteding beschrijft de Dienst IT van de Hogeschool dat de nieuwe firewall voldoende capaciteit moet hebben en bijvoorbeeld 10 Gigabit throughput aan moet kunnen. Tegelijkertijd moet de omgeving de verwachte groei van het aantal gebruikers en internetverkeer ondersteunen. Een andere eis was de optimale ondersteuning van onderwijsdoeleinden. Bijvoorbeeld met beveiliging van digitale toetsomgevingen en het inregelen van security voor specifieke toepassingen zoals apps of bring your own device (byod)-gebruikers. Functionaliteit voor het blokkeren en filteren van risicovolle sites en het afknijpen of selectief toelaten van bijvoorbeeld Bittorrent-verkeer moest tevens beschikbaar zijn. Tot slot wilde De Haagse Hogeschool de complete security-omgeving via een centrale interface kunnen beheren.

Axians

Imtech ICT is in oktober 2014 definitief overgenomen door Vinci Energies en gaat uiteindelijk verder onder de naam Axians. Volgens planning zal Imtech ICT in het eerste kwartaal van 2015 worden omgedoopt in Axians (uiterlijk 1 april 2015 ). Het bedrijf is onderdeel van Vinci Energies dat zich richt op ict-oplossingen en is onderdeel van de internationale Vinci-groep. Het Europese netwerk van Axians bestaat uit zeventig bedrijfsdivisies in zeven landen met twaalfhonderd werknemers en 267 miljoen omzet (cijfers 31/12/2013).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5203913). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.