Managed hosting door True

McAfee helpt Europol bij aanpak cybercrime

 

Europol en McAfee bundelen opnieuw de krachten in de bestrijding van de cybercrime. De Europol-eenheid EC3 (European Cybercrime Centre) heeft hiervoor met het Intel-bedrijf een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide partijen gaan kennis en ervaring uitwisselen en gezamenlijk cybercriminele activiteiten in kaart brengen. Ook levert McAfee aan de Europese politieorganisatie specifieke technische informatie over cyberaanvallen.

'Cybercriminaliteit heeft een dusdanig hoog niveau bereikt dat geen enkele partij in staat is om dit zelfstandig te bestrijden', zegt Raj Samani, technologiebaas voor Intel Security in Europa. Samani is een van de adviseurs van Europols EC3 op het gebied van internetbeveiliging.

Intel Security, waaronder ict-beveiliger McAfee valt, assisteert Europol al langer bij de bestrijding van cybercriminaliteit. De Europese politieorganisatie heeft zijn hoofdzetel in Den Haag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5199506). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.