Managed hosting door True

‘Medewerker is grootste dreiging binnen BYOD’

 

Onderzoek security

Het is niet best gesteld met mobile security, zowel qua techniek als beleidsmatig. Uit internationaal onderzoek onder bijna achthonderd it-professionals door Check Point Software blijkt namelijk dat 95 procent van de respondenten moeite heeft met het goed beveiligen van bring your own device (byod) en behoefte heeft aan robuuste beveiligingsoplossingen voor apparaten die aan het bedrijfsnetwerk worden gekoppeld. Nog eens 87 procent van de ondervraagden gelooft dat de grootste bedreiging bij het gebruik van mobiele apparaten onvoorzichtige medewerkers zijn.

In zijn derde ‘Mobile Security Report’ gaat Check Point Software in op het transport van gevoelige bedrijfsinformatie buiten beheerde omgevingen. Het rapport belicht potentiële, mobiele beveiligingsbedreigingen dankzij een gebrek aan kennis, kunde en training bij personeel. Bijna twee derde van de respondenten geeft aan dat onvoorzichtigheid van medewerkers aan de basis staat van recente lekken van klantgegevens.

Bedrijfsgegevens op privéapparaat

Ondanks dat medewerkers de zwakste schakel zijn, ziet 91 procent van de it-professionals de afgelopen twee jaar een toename in het gebruik van persoonlijke mobiele apparaten die contact maken met het netwerk. In het onderzoek van dit jaar (2014) beheerde 56 procent van de respondenten zakelijke gegevens op apparaten die het eigendom zijn van medewerkers. In 2013 lag dat percentage nog op 37 procent.

2015 wordt een risicovol jaar volgens de ondervraagde mensen. Zeker 82 procent geeft aan dat het aantal beveiligingsincidenten in 2015 zal toenemen. Bijna alle respondenten (98 procent) geven toe dat ze zich zorgen maken over de impact die mobiele beveiligingsincidenten hebben, waarbij de kans op het verlies of diefstal van data de grootste zorg is.

Android risicovol besturingssysteem

In 2014 was er een toename in de kosten die gerelateerd zijn aan mobiele beveiligingsincidenten. 42 procent gaf aan dat mobiele beveiligingsincidenten hun organisatie dit jaar meer dan 250.000 dollar heeft gekost. De mening dat het Android-platform het grootste risico vormt is toegenomen van 49 procent in 2013 naar 64 procent dit jaar. Android werd hierbij afgezet tegen Apple iOS, Windows Mobile en BlackBerry.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5196806). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.