Managed hosting door True

Securelink helpt ONVZ met Palo Alto-firewall

 

ONVZ Zorgverzekeraar heeft een redundante Palo Alto 5050 firewall in het netwerk geplaatst. De oude firewalls voldeden niet meer aan de verwachtingen van de zorgverzekeraar. De Palo Alto-firewalls zijn zowel in het datacenter als op het hoofdkantoor in Houten geplaatst. Securelink is als systeemintegrator betrokken bij het project en leidt als trainingspartner van Palo Alto Networks de beheerders van ONVZ op, zodat ze het dagelijkse beheer van de dubbele firewall zelf kunnen uitvoeren.

Met de invoering van de nieuwe generatie firewalls wil ONVZ het 'zero trust'-principe voor zowel het interne als externe netwerk toepassen. Daarbij geldt als uitgangspunt dat alle apparatuur die zich aanmeldt op het netwerk bij voorbaat verdacht is. De beveiligingsgrens ligt daarom direct om een applicatie en de daarin opgeslagen data heen, waarbij al het dataverkeer wordt gescand en gelogd met diverse beveiligingstechnieken. Momenteel zijn de Palo Alto-firewalls voorzien van een zogeheten 'threat prevention licentie'; op een later moment wordt dit uitgebreid met andere licenties, zoals url-filtering en wildfire tegen malware die in een sendbox wordt uitgepakt.

'Het vervangen van de firewalls is geen alledaagse actie. Wij trokken de vergelijking met een ingewikkelde hartoperatie, maar achteraf bleek dit gelukkig mee te vallen. We zijn dan ook tevreden over de professionele ondersteuning van Securelink', zegt Peter Kaim, manager Infrastructuur ONVZ.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5195222). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.