Managed hosting door True

AVG koopt Norman en versterkt clouddiensten

 

Overname

Maker van anti-virussoftware AVG neemt het Noorse Norman Safeground over. AVG hoopt door die overname zijn aanwezigheid op Europees grondgebied te verstevigen met security-producten voor zakelijke klanten en consumenten die als webdienst (cloud) worden geleverd.

Volgens AVG beschikt Norman Safeground over een zeer interessant klantenbestand in heel West-Europa. Het bedrijf heeft kantoren en gebruikers in de landenregio's Benelux, Scandinavië en DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). In Nederland handelt het bedrijf onder de naam Norman Data Defence Systems. Volgens de koper zijn dat de regio's waar de belangrijkste groeimarkten zich bevinden.


De komende twaalf maanden gaat AVG zijn zakelijke diensten waaronder AVG CloudCare en AVG Managed Workplace en nieuwe security-producten voor consumenten op de markt brengen.

'Met een aanwezigheid in deze markten zal AVG in staat zijn om een betere ondersteuning aan bestaande consumenten en zakelijke klanten te bieden. Eveneens vergroot dit het AVG partnernetwerk in de hele regio en vergemakkelijkt het de implementatie van AVG’s business productportfolio door de nieuwste producten snel en efficiënt in de markt te kunnen aanbieden', licht AVG toe.

Overnamepad

AVG bevindt zich op overnamepad. Begin september 2014 nam het bedrijf het Amerikaanse Location Labs over. AVG telt ongeveer honderdveertig miljoen dollar, plus een toekomstige bonus van circa tachtig miljoen neer voor die overname. Location Labs is leverancier van beveiligingssoftware voor mobiele technologie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5194040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.