Managed hosting door True

Infosecurity.nl

Bull brengt beveiligde smartphone naar Nederland

 

De Hoox M2-smartphone van de Franse automatiseerder Bull is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Deze smartphone, draaiend op het Android-besturingssysteem, bevat encryptietechnologie met een door de EU gecertificeerde hoge beveiligingsgraad. Daardoor is het mogelijk om naast de gangbare telefoontjes ook zwaar beveiligde gesprekken te voeren of veilig te sms'en en e-mails te versturen. De Franse overheid gebruikt de Hoox M2 op grote schaal; naar verluidt belt de Franse president Hollande er ook mee.

Bull koopt de Android-toestellen in bij fabrikanten, maar richt de apparaten daarna zelf in. Het bedrijf gebruikt daarvoor zijn Cryptosmart-beveiligingsplatform. Dat bestaat onder andere uit een speciale smartcard met daarop een EAL4+3 gecertificeerde encryptiechip, een biometrische sensor, 'two factor'-authenticatie-, anti-inbraak- en anti-rooting-software en een 'single-use session key' voor voice en sms. Gebruikers van deze Hoox-telefoon, die weten dat ze een vertrouwelijk gesprek gaan voeren, kunnen dan overschakelen op de beveiligingsstand.

Rutte

Bull Hoox M2

In Nederland is Privatas uit Amsterdam de distributeur van dit encryptie-toestel. Het bedrijf presenteerde deze week samen met Bull de Hoox M2 op de vakbeurs Infosecurity.nl. Volgens een woordvoerder van Privatas voldoet het Bull-toestel aan de hoge eisen van de Europese Unie op het gebied van beveiligd bellen waarbij gesprekken worden versleuteld. Daardoor gebruikt de Franse overheid de toestellen ook.

'Wij proberen nu ook de Nederlandse overheid te interesseren voor dit product', meldde de woordvoerder. 'Deze week is een brief verstuurd naar Wilma van Dijk, directeur Cyber Security bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die beweerde recent ten onrechte dat minister-president Rutte met zijn huidige mobiele telefoon gesprekken voert die niet af te luisteren zijn. Met de brief willen wij haar informeren dat dit wel degelijkheid tot de mogelijkheden behoort. Maar dan moet je wel een ander toestel kiezen.'

Een zegsman op de stand van Bull noemde het Franse toestel een aantrekkelijk alternatief voor overheden, instanties en bedrijven die vertrouwelijke gesprekken willen voeren maar niet het risico willen lopen afgeluisterd te worden door Amerikaanse inlichtingendiensten. De Franse automatiseerder, sinds kort onderdeel van Atos, beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van ict-beveiliging en heeft ook daarvoor speciale softwarelijnen in huis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5190692). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.