Managed hosting door True

'Symantec wil bedrijf opsplitsen'

 

Symantec onderzoekt de mogelijkheden om het bedrijf op te splitsen in twee aparte bedrijfsonderdelen. Het zou gaan om een aparte divisie voor de security-software en een tak voor software voor dataopslag (storage). Dat schrijft zakensite Bloomberg op basis van bronnen rond het security-bedrijf. Volgens de zakensite zal Symantec binnen enkele weken tijd de opsplitsing van het bedrijf aankondigen.

Symantec laat weten dat het niet op geruchten reageert. Volgens persbureau Reuters is het bedrijf sinds april 2014 met banken in gesprek over strategische adviezen om het bedrijf te beschermen tegen activistische investeerders.

Volgens Bloomberg worden de divisies na het opsplitsen mogelijk een interessante overnameprooi voor ict-reuzen als EMC en HP die nog op zoek zijn naar de overname van een security-specialist.

Onrust

Het is al enige tijd onrustig in de bedrijfstop van Symatec. De leverancier die beroemd werd met anti-virussoftware Norton, ontsloeg eerder in 2014 ceo Steve Bennet. Dat was de tweede keer in twee jaar tijd dat de directie een ceo de laan uit stuurde. Symantec kampt bovendien met stagnerende groei door afname van de wereldwijde pc-verkoop. Persbureau Reuters meldt dat de omzet uit security-software blijft groeien terwijl de omzet uit software voor datastorage de afgelopen kwartalen gedaald zou zijn. 

HP

Eerder deze week kondigde ict-reus HP aan dat het bedrijf wordt opgesplitst. Het bedrijf richt een divisie in voor zijn computer en printer-activiteiten en richt een aparte tak op voor de sneller groeiende zakelijke markt (hardware, software en diensten).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5181912). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.