Managed hosting door True

McAfee, Fortinet, Palo Alto en Symantec starten Cyber Threat Alliance

Security-giganten bestrijden samen cybercrime

 

Samenwerken

Securitybedrijven Fortinet, McAfee, onderdeel van Intel Security, Palo Alto Networks en Symantec hebben de Cyber Threat Alliance (CTA) opgericht. Het doel van deze alliantie is om binnen de sector te zorgen voor een betere co├Ârdinatie van de inspanningen tegen cybercriminaliteit, door nauwe samenwerking en het uitwisselen van informatie over dreigingen en over aanwijzingen dat organisaties zijn gecompromitteerd. Andere organisaties zijn uitgenodigd om toe te treden tot deze alliantie.

Naast het ontwikkelen van de alliantiestructuur en de bijbehorende statuten, zullen de oprichters Fortinet, McAfee, Palo Alto Networks en Symantec middelen inzetten om vast te stellen hoe informatie over dreigingen het beste kan worden uitgewisseld. Zo wordt de samenwerking tussen de leden van de alliantie versterkt en kunnen ze gezamenlijk vooruitgang boeken in de strijd tegen geavanceerde cybertegenstanders.

Betere samenwerking

‘We zijn steeds afhankelijker van internet, waardoor we ook kwetsbaarder zijn voor aanvallen die steeds vaker voorkomen en steeds geavanceerder worden’, zegt Gert-Jan Schenk, president EMEA & Canada van McAfee. ‘We moeten deze agressieve aanvallen niet alleen aanpakken met innovatieve technologie en expertise, maar ook door een betere samenwerking binnen de industrie. Zo kunnen we zorgen voor een zo sterk mogelijke verdediging.’

‘Met het oprichten van deze alliantie beschikken we nu over een structuur waarbinnen we elkaar kunnen voorzien van informatie over complexe, meerdimensionale aanvallen’, vervolgt Schenk. ‘Dit gaat dus veel verder dan het simpelweg uitwisselen van informatie over nieuwe malwarevarianten. Omdat er nog altijd geen goede wetgeving is die deze uitwisseling van dreigingsinformatie regelt, moet de industrie hierin zelf het voortouw nemen. Dat maakt de oprichting van deze alliantie een belangrijke mijlpaal in het aanpakken van de cyberdreigingen van vandaag en morgen.’

InfoSecurity

Ook geïnteresseerd in de bestrijding van cybercrime? Kom dan op 29 en 30 oktober 2014 gratis naar de InfoSecurity in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijven ga ja naar http://www.infosecurity.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5172060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.