Managed hosting door True

Sectra blijft telefonie EU beveiligen

 

Sectra Tiger 7401

Sectra Tiger 7401

De Raad van de Europese Unie (EU) in Brussel heeft de raamovereenkomst met Sectra voor het encryptiesysteem Tiger verlengd tot 2018. Tiger wordt gebruikt om spraak- en datacommunicatie te beveiligen tegen afluisteren. De verlengde raamovereenkomst omvat service en onderhoud van de Sectra Tigers die de Raad van de Europese Unie al in gebruik heeft.

‘De recente afluisterschandalen bewijzen eens te meer de behoefte aan beter beveiligde communicatiesystemen’, zegt Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications. ‘Onbeveiligde telefoongesprekken en berichten vormen een beveiligingsrisico voor individuen, organisaties en staten. Dit vertrouwen van de EU bevestigt dat wij voldoen aan hun hoge eisen wat betreft beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid.’

Sectra’s Tiger-oplossingen worden gebruikt door gezagsdragers, ambtenaren en militairen in zeventien Europese landen. De Tiger werkt op telefoonlijnen, gsm, 3G, isdn, ip-netwerken en satellietsystemen. In 2010 is de Sectra Tiger gekozen door de EU voor beveiligde telefonie binnen de Europese Unie. Dit biedt een platform waar EU-ministers elkaar gegarandeerd veilig kunnen spreken. Sectra Tiger-oplossingen zijn door de EU, de Navo en verschillende Europese beveiligingsautoriteiten goedgekeurd tot en met het rubriceringsniveau staatsgeheime informatie (Stg. Geheim).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5164273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.