Managed hosting door True

AVG neemt beveiliger Location Labs over

 

AVG heeft het Amerikaanse Location Labs overgenomen voor ongeveer honderdveertig miljoen dollar, plus een toekomstige bonus van circa tachtig miljoen op basis van nog te leveren prestaties in de komende twee jaar. Location Labs is leverancier van beveiligingssoftware voor mobiele technologie. De overname levert AVG niet alleen nieuwe technologie voor mobiele platforms maar betekent ook een versterking van zijn positie op de Amerikaanse markt. Location Labs is een Californische leverancier aan een aantal grote mobiele operators in de Verenigde Staten.

De transactie woedt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Om de overname te bekostigen heeft AVG extra financiering geregeld in de vorm niet-achtergestelde leningen ten bedrage van maximaal driehonderd miljoen dollar. AVG, opgericht in 1991 in het Tsjechische Brno, heeft zijn officiële hoofdkwartier in Amsterdam staan.

Naar verwachting zullen Location Labs' geïntegreerde platform voor mobiele operators, de meegeïnstalleerde dienst op Android-smartphones en mobiele abonnementsdiensten een verrijking betekenen voor het huidige mobiele beveiligingsaanbod van AVG. Dat omvat onder andere de AVG Antivirus voor Android-app en AVG Zen, de eerder dit jaar geïntroduceerde toepassing voor Windows- pc's en Android-smartphones en -tablets.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5159670). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.