Managed hosting door True

‘Markt voor databeveiliging groeit explosief’

 

Risico-inschatting

De wereldwijde markt voor informatiebeveiliging is in 2014 goed voor bijna 53,6 miljard euro (71,1 miljard dollar) bereiken. Dit is een groei van 7,9 procent ten opzichte van 2013, zo blijkt uit onderzoek van Gartner. De verwachting is bovendien dat de markt nog eens 8,2 procent gaat groeien tot ruim 57,9 miljard euro (76,9 miljard dollar) in 2015.

Gartner signaleert een aantal trends binnen databeveiliging waarop de huidige voorspellingen zijn gebaseerd. Zo wordt ongeveer 10 procent van alle beveiligingsproducten van bedrijven in 2015 ondergebracht in de cloud. 30 procent van de beveiligingsmaatregelen die binnen het midden- en kleinbedrijf worden ingezet, is op de cloud gebaseerd in 2015.

Compliancy

Ook door druk van nieuwe regelgeving groeit de informatiebeveiligingsmarkt. Zo wordt in Europa in 2015 bijvoorbeeld nieuwe databeschermingswetgeving aangenomen, waardoor compliancy nog belangrijker wordt. Aan het eind van 2015 wordt ongeveer 30 procent van de producten voor infrastructuurbeveiliging aangeboden als onderdeel van een totaaloplossing. Deze uitbreiding van de totaalpakketten met nieuwe beveiligingsmaatregelen heeft waarschijnlijk tot gevolg dat de dynamiek wordt behouden en de verzakelijking van volwassen markten juist wordt afgeremd.

Veel organisaties gaan verder een deel van de beveiliging uitbesteden aan securitybedrijven die gespecialiseerd zijn in databeveiliging, risk management en security-infrastructuurbeheer. Rond 2018 doet naar verwachting meer dan de helft van de organisaties dit.

Nieuwe kansen

Deze aanjagers van de markt voor informatiebeveiliging worden ook wel de ‘Nexus of Forces’ genoemd. Ze hebben een impact op beveiliging doordat zij onder andere nieuwe kwetsbaarheden met zich meebrengen, zo laat Lawrence Pingree, onderzoeksleider bij Gartner, weten. ‘Bovendien creëert dit nieuwe kansen om de effectiviteit te verbeteren, vooral doordat we meer kennis van bedreigingen van de informatiebeveiliging hebben door het gebruiken van contextuele en andere beveiligingsinformatie.’

InfoSecurity

Ook geïnteresseerd in databeveiliging? Kom dan op 29 en 30 oktober 2014 gratis naar de InfoSecurity in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijven (vanaf 1 september 2014) ga ja naar http://www.infosecurity.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5153650). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.