Managed hosting door True

Nederland weer derde op malware-lijst

 

Hack

Nederland blijft in de landenlijst van grootste malware-verspreiders op de derde plaats staan. 13,7 procent van de wereldwijde malware die in het tweede kwartaal van 2014 is verspreid, komt van een server uit Nederland. Dat is een stijging van 3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, stelt beveiligingsleverancier Kaspersky na onderzoek.

Duitsland is met een aandeel van 22,4 procent gestegen van de vierde naar de eerste plaats. Het aandeel malware uit Duitsland groeide met 12 procent. De VS daalde van de eerste naar de tweede plaats. Door een afname van 6 procent kwam het aandeel uit op 21,4 procent.

De beveiligers identificeerden nieuwe mobiele Trojans voor Android en iOS die deel uitmaken van de zogenaamde ‘legale’ spyware-tool RCS, dat bekend is onder de naam ‘Galileo’.

De in 2013 ontdekte militaire spionagecampagne Miniduke kwam in het tweede kwartaal van 2014 opnieuw tot leven in de vorm van Cosmicduke. Die cybercrimetool richt zich onder andere op overheden, de energiesector, defensie en diplomatieke instanties in diverse landen, waaronder Nederland en België.

Aanval op Apple

Kaspersky: 'Android is niet meer het enige doelwit voor ontwikkelaars van mobiele malware. Met een aanval op Apple ID, waarbij het toestel volledig geblokkeerd wordt, zijn ook iOS-gebruikers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5146265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.